Laxpasta

Ingredienser:

Tagliatelle
500 g laxfilé
en bit purjolök
2 msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal
2.5 dl grädde
80 g babyspenat
1 dl riven parmesan
Olivolja, salt peppar

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på paketet (den kortare tillagningstiden brukar bli bra). Skär laxen i bitar och strimla purjolöken.
Fräs purjon i oljan så den mjuknar, rör i citronskal, citronsaft och grädde. Låt koka upp. Lägg laxen i såsen och låt det puttra under lock, ca 3min. Salta/peppra. Ta bort pannan från plattan och blanda försiktigt i bladspenaten. Lägg upp pastan i en djuptallrik och lägg på laxsåsen. Riv på parmesan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s