Halloumiburgare m. picklad rödlök och coleslaw

Ingredienser: (4 burgare)

2 paket halloumi
1 avocado
salladsblad
tomat
4 hamburgebröd

Picklad rödlök:
1 rödlök
1.5 dl vatten
1 dl strösocker
½ dl ättika

Coleslaw:
ca ½ vitkålshuvud

2-3 morötter

½ rödlök

½ purjolök

2-3 msk majonäs

3-4 dl creme fraiche

1-2 msk fransk senap

salt, peppar

Gör så här:
Gör lagen till rödlöken, blanda vatten, socker, ättika, blanda till sockret lösts upp. Skiva rödlöken och lägg den i lagen. Det blir bäst om den får stå nån timme.

Coleslaw:

Riv morötterna och vitkålen, hacka lök & skär purjon. Blanda ihop alla ingredienser, men var försiktig med majonäsen och senapen.. Smaka av och tillsätt mer av nåt om det behövs.  Den blir godare om den får stå i kylen och dra ihop sig lite innan servering

Dela osten i två (på längden). Stek den på båda sidor. Montera burgaren;

Bröd, coleslaw, halloumiost, salladsblad, tomatskiva, rödlök och avocado (och brödlocket). Servera även med lite coleslaw på sidan om.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s