Nudelsoppa

Ingredienser:

1 paket äggnudlar (250g)
rapsolja
1 morot
2 tsk röd currypasta
1 burk cocosmjölk (400 ml)
2 msk fisksås
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
1 röd paprika
150 g salladsärter
3 salladslökar
1 ask böngroddar

Gör så här:

Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och blanda dem med lite rapsolja.
Skala och skiva moroten tunt. Fräs morot och curryoastan i olja i en kastrull ca 1 minut. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, buljongtärning och vatten. Koka ca 5 min.
Kärna ut paprikan och skär den i strimlor. Strimla ärterna. Tillsätt dem i soppan.

Fördela nudlarna i skålar och häll över soppan. Toppa med strimlad salladslök och böngroddar.

Vill man inte ha den vegetarisk så kan man ju lägga till lite kyckling i soppan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s