Kroppkakor

(recept från coop)

700 g kokt kall potatis (mjölig sort)
2 äggulor
1 dl potatismjöl
1 tsk salt
350 gr fintärnad bacon
1 finhackad gul lök
smör, svartpeppar
Till servering: 1 dl torrostade, hackade hasselnötter, lite brynt smör samt rårörda lingon
Gör så här:

 

Riv potatisen i rivjärn och lägg den i en bunke. Tillsätt äggulor, potatismjöl och salt. Knåda ihop till en fast deg (ta mer potatismjöl om den är för klibbig). Gör bollar av degen, ungefär stora som pingisbollar. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull och lägg i bollarna där, när de flyter upp till ytan så är kroppkakorna färdiga (tar ca 4-5 min), tag upp dem med en hålslev.

Stek fläsket knaprigt och tillsätt löken samt svartpeppar.

Stek kroppkakorna runtom i smör så de får en stekyta. Servera dem med fläsk, nötter, rårörda lingon och lite brynt smör.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s