Nikkaluoktasoppa

 

300 g nötfärs
4 dl vitkål
2 msk senap
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 L vatten
2 st köttbuljongtärningar
1 purjolök
soja, smör, salt, peppar

 

Gör så här:

Snitta, skölj och strimla purjolöken samt finstrimla vitkålen.

Bryn färsen i smör. Låt purjolök och vitkål fräsa med en stund. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärning och koka ca 10 minuter.

Smaka av med soja, salt och peppar. Servera med bröd och ost.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s