Lax m. ärtsås och matvete

500g laxfilé (portionsbitar)
3 dl matvete
1 röd paprika
olja, salt, peppar

Sås:
3 dl frysta gröna ärtor
1 dl vatten
1 ½ msk konc. Kycklingfond
1 dl lätt creme fraiche
1 msk hackad timjan
salt, peppar

Gör så här:

Tillaga matvetet enligt förpackningens anvisning. Kärna ur och fintärna paprikan. Blanda paprika och matvete.
Sås: Koka ärterna i vatten och fond ca 3 min. Tillsätt lätt crème fraiche. Mixa slätt med mixerstav. Rör i timjan och krydda med salt och peppar.
Pensla laxen med olja och strö över salt och peppar. Grilla laxen i grill­panna ca 4 min på varje sida.
4. Servera laxen med matvete och ärtsås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s