Randig tårta

Ingredienser :
Tårtbotten:
6 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl potatismjöl

Fyllning:
600 g philadelphia
1.5 dl hallonsylt
Skivade jordgubbar
Saft från 1 st lime

Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver och potatismjölet. Separera äggens vitor och gulor i två olika skålar. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret i omgångar och sedan gulorna. Sikta ner mjölblandningen och vänd runt försiktigt. Fördela smeten på en plåt  (med bakplåtspapper) och grädda mitt i ugnen i 200g, 10 min.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.  När tårtbotten svalnat lite så skär den i ca 7 cm breda remsor. Bred på rejält med fyllning och rulla ihop till en ”spiral”. Ställ spiralerna nära varandra, gärna i en springform så man ser att tårtan blir runt. Klä den med grädde och garnera med t.ex jordgubbar. Tyvärr hann jag inte ta bild på tårtan förrän den nästan var slut men den är ju lite annorlunda när man skär upp den (lätt att imponera på gästerna). Bra tårta för ett vuxnare sällskap då den inte är så söt ☺

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s