Minipavlova med passionscurd

IMG_0206Ingredienser:

3 äggvitor

3dl socker

1 msk maizena

Lite citronsaft

Curd:

3 passionsfrukter

25g smör

1/2 dl socker

1äggula

1 ägg

Saft och cest från en lime

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna så de blir fasta. Tänk på att skålen måste vara helt ren och inge äggula får följa med vitorna! Tillsätt socker och citronsaft. Vispa tills det blir glansigt, rör ner maizena. När du kan vända upponer på bunken utan att få marängsmeten i huvudet så är det klart 😊 Lägg smeten i en spritspåse och spritsa små plattor (mina var ca 3-4cm i diameter). Gör även en liten kant så det bildas en liten grop i mitten så inte curden rinner av. Grädda först i 15min, sänk värmen till 100grader och grädda ca 30min till. Låt svalna.

Marängerna kan förvaras torrt ganska länge innan de behöver ätas, så man kan ju ha ett gäng på lager vid  oväntade besök..

Curd: Pressa passionsfrukterna genom en sil och blanda med limesaft, cest, socker, ägg och äggula. Smält smöret i en kastrull med vattenbad. Tillsätt passionsfruktsblandningdn och vispa tills allt tjocknat, ett par minuter brukar det ta. Låt svalna.

Vid servering: Klicka lite curd på marängen, tillsätt exempelvis en klick grädde,lite fräsch frukt och bär. Mumma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s