Jordgubbstårta med dumlefluff

Tårtbotten: 

5,5 dl mjöl

3,5 dl socker

1tsk vaniljpulver

2 tsk bakpulver

3,5 dl mjölk

100g smör

4 ägg

Lite salt

Blanda ihop de torra ingredienserna först. Tillsätt mjölk och smör (smöret bör vara mjukt, rumsvarmt). Tillsätt äggen och vispa nån minut. Bröden springform (24cm) och häll i smeten. Grädda 175grader ca 45 min. 

Dumlefluff:

3 dl vispgrädde

180g dumle

Värm upp grädden under omrörning (ej koka, viktigt!)

Vispa ner hackad dumle och rör tills allt smält. Häll blandningen i en skål och förvara i kylen minst 6 h. Vispa dumlegrädden till önskad konsistens när den ska användas.

När tårtbotten svalnat, skär isär dem. På ena lagret har jag skivade jordgubbar och lite grädde. Dumlefluff på det andra. Garnera efter tycke och smak. Här hade jag bara grädde och jordgubbar. Somrigt! 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s