Lakritsbrownie med citronmousse

image

(Recept taget från ica.se)

Browniebotten
• 125 g mörk choklad
• 100  smör
• 2 1/2 dl socker
• 2 ägg
• 1 1/2 dl vetemjöl
• 1/2 tsk vaniljpulver
• 1 1/2 msk lakritspulver
• 1 krm salt
• smör till formen

Citronmousse
• 4 1/4 gelatinblad
• 4 äggulor
•2 1/4 dl socker
• 1 1/2 dl matyoghurt
• finrivet skal från 1 citron
•1 1/2 dl färskpressad citronjuice
• 4 äggvitor
• 1 1/2 dl grädde

Färska bär och florsocker

Gör så här :
-Sätt ugnen på 175°
-Smörj en form på ca 24 cm i dm.
-Smält smöret i en kastrull,  dra från värmen och tillsätt chokladen, rör tills det smält.
– tillsätt socker rör om tills det är jämnt fördelat.
– tillsätt 1 ägg i taget under omrörning.
– blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten i kastrullen.
– Häll smeten i formen,  grädda i mitten av ugnen ca 25 – 30 minuter. Låt svalna.

Citronmousse gör så här:
– blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
– vispa äggulor och sockre i en bunke drygt 3 minuter.
– rör ner yoghurt, citronskal och pressad citron.
– vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa grädden fast.
– krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på låg värme. Ta från plattan och blanda ner äggguleblandningen, vänd försiktigt ner grädden och sist äggvitorn.
-häll smeten över Browniebotten. Ställ i kylskåpet minst 5 timmar.

Vid servering: häll över färska bär eller tinade frysta och pudra över florsocker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s