Puylinsgryta

IMG_0193.JPG

Från Nigel Slaters tv-program..

Ingredienser:
Ca 300 g orökt fläsk
4 gula lökar
3 morötter
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk kanel
Ca 1/2 tsk muskotnöt
300 g puylinser (de jag hittade heter dupuylinser, från biofood)
5 dl buljong (grönsaksbuljongtärning plus vatten)
En näve persilja
Creme fraiche
Smör

Gör så här:
Stek fläsket i en gryta på låg temperatur så fettet smälter. Skiva två lökar grovt samt morötterna och lägg i dem i grytan. Lägg på lock och låt det koka ihop ett par minuter. Krydda med paprikakryddan, kanelen, muskoten. Häll i linserna och buljongen, sätt på locket och se till att det börjar puttra. Linserna ska koka ca 30min. Skiva de andra två lökarna och stek dem gyllenbruna, krydda med en uns muskot. Servera linsgrytan i en djuptallrik, toppa med gyllenbrun lök, lite persilja och en klick creme fraiche. Gott!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s