Äppelchutney

IMG_0192.JPG

Vi skulle äta oxfile men visste inte riktigt vad vi ville ha till.. Efter en kylskåpskoll så blev det äppelchutney med stekfläsk.. Och en sallad då. Receptet är endast på chutneyn, det andra behövs nog inget recept på😉

Ingredienser:
4 äpplen, jag hade 3 svenska och ett granny smith
2 vitlöksklyftor
3 dl farinsocker
1 gul lök
1 1/2 dl äppelcidervinäger
Ca 1 msk riven färsk ingefära
2 msk sweet chilisås
Salt, peppar

Gör så här:
Skala och tärna äpplena och hacka löken. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt det sjuda i ca 1h. Vi serverade den varm på ett lager nystekt fläsk. Det går även att servera den kall. Jättegott blev det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s