Pastitio

20140317-215601.jpg

God variation på lasagne.
Ingredienser:
200g tagliatelle
100g riven halloumiost
400g nötfärs
1 hackad gul lök
Lite olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1msk tomatpuré
Salt, peppar
1 msk torkad mynta
1 tsk kanel
400 g krossade tomater
1 tsk strösocker
1dl hackad färsk persilja

Bechamelsås:
40 g smör
3 msk vetemjöl
0.5 L mjölk
Svartpeppar, lite muskot, salt

Gör så här:
Koka pastan enligt paketets anvisning. Stek lök, vitlök och tomatpuré ett par minuter. Tillsätt köttfärsen och stek tills de fått färg. Krydda med salt, peppar,mynta o kanel. Tillsätt krossade tomater och socker och låt puttra ca 15 min. Tillsätt persiljan. Slå på ugnen, 200grader. Gör bechamelsåsen genom att smälta smöret och rör ner mjölet i det. Häll i mjölken eftersom och vispa hela tiden. När det tjocknat tillsätt salt, peppar och muskot . Fördela hälften av pastan i en ugnsform. Häll på köttfärssåsen och sen resten av pastan. Häll över bechamelsåsen och avsluta med riven halloumi. In i ugnen ca 30 min eller tills den fått fin färg. Låt den gärna vila ett par minuter innan den äts. Mumma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s