Spenatpaj med skinksallad

2013-06-13 16.28.53

Pajen

  • 1 rulle färsk smördeg
  • 100 g färsk spenat
  • olivolja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl riven mozzarella

Sallad

  • 1 påse pinjenötter
  • 5 skivor parmaskinka
  • 1/2 purjolök eller efter smak
  • 1 påse rucola
  • 1 msk olivolja
  • 1 paprika

1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en pajform och klä den med smördeg, låt pappret sitta kvar och förgrädda i ca 5 minuter.

2. fräs spenaten lite lätt i olivolja, pressa i vitlöken, krydda med salt och peppar Lägg spenaten i ett durkslag.

3. Blanda ägg med grädde, sambal och mozzarella, krydda med salt och peppar.

4. fördela spenaten i formen och häll ostblandningen över, grädda i  ugnen på 200 grader till pajen fått en fin färg, brukar ungefär ta 20 minuter.

5. rosta pinjenötterna i en het stekpanna till dem får lite färg. Skär parmaskinkan och purjolöken tunt och hacka paprikan och blanda med rucola och pinjenötter häll över olivoljan.

Servera pajen med salladen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s