Spenatpaj med skinksallad

2013-06-13 16.28.53

Pajen

  • 1 rulle färsk smördeg
  • 100 g färsk spenat
  • olivolja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl riven mozzarella

Sallad

  • 1 påse pinjenötter
  • 5 skivor parmaskinka
  • 1/2 purjolök eller efter smak
  • 1 påse rucola
  • 1 msk olivolja
  • 1 paprika

1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en pajform och klä den med smördeg, låt pappret sitta kvar och förgrädda i ca 5 minuter.

2. fräs spenaten lite lätt i olivolja, pressa i vitlöken, krydda med salt och peppar Lägg spenaten i ett durkslag.

3. Blanda ägg med grädde, sambal och mozzarella, krydda med salt och peppar.

4. fördela spenaten i formen och häll ostblandningen över, grädda i  ugnen på 200 grader till pajen fått en fin färg, brukar ungefär ta 20 minuter.

5. rosta pinjenötterna i en het stekpanna till dem får lite färg. Skär parmaskinkan och purjolöken tunt och hacka paprikan och blanda med rucola och pinjenötter häll över olivoljan.

Servera pajen med salladen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s