Jordgubbstårta

BildTårtbotten

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 75 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 4 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker poröst. Smällt smöret i en kastrull eller i en Micro och tillsätt mjölken. Häll sedan smör och mjölkblandningen tillsammans med ägget och sockret. Fortsätt sedan att vispa och tillsätt mjölet och bakpulvret.

Häll i en form, gärna med löstagbarbotten som är 24 cm i diameter och grädda på nedre delen i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Låt tårtbotten svalna en stund och dela sedan kakan i 3 delar.

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 2 dl marsansås eller egen vaniljsås
  • jordgubbar

Till denna tårta brukar jag ha samma fyllning i alla lager, det blir gott, saftigt och tårtan blir hög, men man kan givetvis göra hur man vill

Först brukar jag pensla tårtan med vatten blandat med citron sedan bre på ett lager med marsansås. Blanda ca 1 dl vispad grädde med ca 1 dl jordgubbssylt, och bre över marssåsen, avsluta med skivade jordgubbar och gör sen likadant på andra lagret,

Avsluta tårtan med vispgrädde och bär. Jag valde denna gång att använda jordgubbar, kiwi och lite krossad Daim, Mums  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s