Laxpaj

20130630-150931.jpg

Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl mjöl
150 g smör
2 msk vatten
En nypa salt

Fyllning:
300 g kallrökt lax
400 g broccoli, gärna fryst
1.5 dl grädde
1.5 dl mjölk
1.5 dl riven ost
3 ägg
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
peppar

Sås:
4 dl lätt creme fraîche
1 dl majonäs
3 msk hackad dill
3 msk hackad persilja
3 msk hackad gräslök
50 g stenbitsrom
salt, peppar

Gör så här:
Börja med degen, skär smöret i tärningar, blanda det med mjöl och salt i en matberedare. Kör några sekunder till en grynig massa. Häll i vattnet och kör ihop till en deg. Låt stå i kylskåp ca 30min.
Skär broccolin och laxen i bitar. Kavla ut degen och täck en pajform. Förgrädda skalet, 10 min, 200grader. Fördela laxen och broccolin (avrunnen) i skalet. Vispa ihop resten av ingredienserna i fyllningen och häll över. Grädda ca 35 min, 200grader. Gör såsen genom att blanda ihop alla ingredienser. Servera med en sallad till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s