Chokkladtårta med banan och nutella

300 g hasselnötter
300 g mörk choklad, 70%
1 dl strösocker
200 g smör
6 ägg, delade i gulor och vitor
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
300 g nutella
2 mogna bananer
Garnera med:
3 dl vispgrädde
1 dl hallon
1 dl blåbär
1 dl björnbär
1/2 dl granatäppelkärnor
1/4 apelsin, rivet skal
Gör så här:
– Ugnen på 175 grader
Mixa hasselnötter, choklad och socker fint i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt rumsvarmt smör, äggulor och mjölet blandat med bakpulvret.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter.
– Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt kallna på galler under bakduk. Detta är en chokladkaka som kan kännas lite kladdig inuti.
Dela kakan i två bottnar. Bred nutella på den ena botten och lägg på skivade bananer Lägg på den andra bottnen.
Garnera med vispad spritsad grädde och lägg bär och apelsinskal i mitten.

Bild(recept taget från Hemmets journal)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s