Färsbiffar med potatispuré och rödbetor

Bild 

Grundreceptet kommer från arla.se

Ingredienser (biffar):
400 g nötfärs
100 g fetaost
1 ägg
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
ca 10 mjöliga potatisar
1 burk creme fraiche gourmet, rostad vitlök&timjan
300 g rödbetor 

Gör så här:
Börja med skala och klyfta rödbetorna, sätt dom i ett ugnsfat, salta och häll på lite olja. In i ugnen ca 225 grader, 25-30 min. Skala potatisen och koka den. Under tiden blandar man ihop nötfärs, smulad fetaost, pressad vitlök, ägg, salt & peppar. Gör biffar och stek ett par minuter på varje sida, tills de blir genomstekta. När potatisen är genomkokt ska den mosas, häll sedan i creme fraichen och vispa lite fluffigt med en elvisp. Smaka av med salt och peppar. Mumma!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s