Grekisk pyttipanna

Bild 

Ingredienser:
1 fläskfilé
några potatisar
några morötter
lite lök
broccoli
körsbärstomater
fetaost
Ja, man tar lite det man har hemma..

Marinad:
Sambal Oelek
Matolja
Vitlök
Soja

Tzatziki:
½ gurka
2 vitlöksklyftor
2 dl turkisk yoghurt
salt, peppar

Gör så här:
Skiva och marinera fläskfilén ett par timmar innan den ska tillagas. Olja en plåt och lägg i klyftade/skivade rotsaker/grönsaker (ej tomat och fetaost). Lägg köttet överst och häll på marinaden. Häll lite olja på också och  salta/peppra. Sätt in i ugnen, 225 grader, ca 20 min, tillsätt tomater och fetaosten och låt vara inne ca 5 min till. När maten är i ugnen görs tzatzikin, skala och kärna ur en halv gurka, riv den och pressa ut saften (jag brukar bara ”knåda” med händerna, men man kan ju låta det droppa av via ett kaffefilter också..).. Blanda gurka med turkisk yoghurt och pressa i vitlök. Rör om och smaka av med salt & peppar. 

Vi smörstekte även sparris till. Mumma.

Bild

 

2 thoughts on “Grekisk pyttipanna

  1. Turkisk Yogurt till att göra Tzatziki som ska användas till Grekisk Pytt i panna? Naah då är man ute och seglar på fel hav!

    • Jag tycker turkiska yoghurten är snäppet godare än den grekiska men man får ta grekisk, matlagningsyoghurt, creme fraiche eller gräddfil, vad man nu själv föredrar🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s