Porterstek

BildIngredienser:
1 kg högrev
1 flaska porteröl (vi använde carnegie porter)
1 dl portvin (redport heter det vi använde)
ca ½ dl soja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
7.5 dl köttbuljong
svartpeppar, enbär, timjan 

till såsen behövs grädde och mjöl.

Gör så här:
Ta en kastrull där köttet precis ryms (på bredden). Lägg i alla ingredienser utom köttet och koka upp. Lägg ner köttbiten och låt småkoka, vänd den nån gång. Vi lät den koka ca 3 h, köttet blev fantastiskt mört! Sila skyn till en annan panna och gör sås av den genom att tillsätta grädde och red med mjöl. Servera med t.ex ugnsttekt potatis och rotsaker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s