Chokladtårta med chokladmousse och hallonsylt

Bild

(recept från coop.se)
Ingredienser:
4 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
100 g smält smör
hallonsylt 

Mousse:
2 dl grädde
200 g smält mörk choklad
2 ägg
1 dl socker

Glasyr:
200 g smält mörk choklad
50 g smält smör
1 dl grädde
plus godis eller liknande 

Gör så här:
Börja med tårtbotten. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop. Häll smeten i formen och grädda ca 20 minuter på 200 grader. Låt kakan svalna och skär den sedan i tre lager.

Gör sedan chokladmoussen genom att vispa grädden och blanda med den smälta chokladen (smält med vattenbad eller i micro). Separera äggen så vitorna hamnar för sig och gulorna för sig. Vispa gulorna och sockret pösigt samt vitorna så de blir ”fasta”. Vänd ner äggulesmeten i chokladgräddsmeten och rör om försiktigt. Vänd sedan ner äggvitorna och rör om lite.

Bre sylten på understa tårtbotten och sedan ett ganska tjockt lager mousse. Lägg på en ny botten och gör samma sak. Lägg på locket och blanda ihop glasyren och bre på den. Dekorera med något passande, vi hade den som efterrätt under påsken så det blev påskägg och små kycklingar hos oss.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s