God chokladkaka

Bild

Ingredienser:
 
200 g mörk choklad (marabous funkar prima)
150 g smör
4 ägg
2 dl socker
1.5 dl mjöl

Gör så här:
Slå på ugnen, 175 grader. Smörj och bröa en form med avtagbar kant. Smält 150 g av chokladen (micron eller vattenbad). Blanda smöret och sockret ordentligt, tillsätt äggen och blanda ner chokladen och vetemjölen. Rör bara ut det, vispa inte.Grädda kakan ca 25 min, den ska kännas lite lös i mitten. Stjälp den på ett fat (upp&ner) och låt den svalna något. Gör glasyren genom att smälta lite smör och sedan resten av chokladen. Jag hällde även i en liten skvätt mjölk för bra konsistens. Bre på glasyren och servera med t.ex. grädde och jordgubbar. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s