Limpa

Ingredienser:
1 paket jäst (50 g)
3 dl vatten + 3 dl mjölk (fingervarmt)
1 dl brödsirap
½ dl rapsolja
ca 1 kg rågsikt
½ dl linfrön
salt

Gör så här:
Rör ut jästen i mjölk/vattenblandningen. Rör ner de övriga ingredienserna men börja med lite mjöl och tillsätt mer eftersom. Jag använde elvispen med degkrokar och bearbetade degen tills den släppte bunkens kanter. Sätt på en bakduk och låt jäsa ca 1 h (blir ungefär dubbelt så stor så använd en stor bunke). Gör två limpor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt de jäsa ytterligare ca 30 min och grädda dem sedan i ugnen, 200 grader. Jag använde stektermometer och tog ut brödet då det var ca 96 grader. Gott att rosta också!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s