Sockerkaka med vaniljfyllning

Ingredienser (kakan):
2 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g smält smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
lite salt
ströbröd
Gör så här:
Slå på ugnen, 175 grader. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker så det blir poröst. Smält 50 g smör och blanda det med mjölken. Häll det i äggblandningen och rör om. Blanda ihop mjöl, bakpulver och lite salt och blanda ihop det med det andra. Häll smeten i en bröad sockerkaksform och sätt in i ugnen ca 25 min.
Medan kakan svalnar kan du göra vaniljkrämen.
Ingredienser (vaniljkräm):
En fuskvariant då jag inte hade någon vaniljstång hemma..
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
2-3 (eller mer) vaniljpulver
Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienserna utom vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Vispa hela tiden så det inte blir klumpar eller bränns. Tag av från plattan när konsistensen känns lagom tjock. Låt den svalna. Blanda i så mycket  vaniljpulver så det smakar bra.
Dela sockerkakan och bred på vaniljkrämen, pudra över florsocker.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s