Morbergs sjömansbiff

Ingredienser:
ca 1 kg nötytterlår
12-13 potatisar
5 gula lökar
33 cl öl
6-7 dl vatten
2 buljongtärningar
1 msk tomatpuré
salt, peppar
Gör så här:
Skiva köttet i ca 0.5 cm tjocka skivor. Vänd dem i mjöl och bryn dem. Skiva och bryn tre av lökarna. Stoppa köttet i en stor kastrull/stekpanna, tillsätt tomatpurén, 3 dl öl, 3 dl vatten, en buljongtärning och löken. Låt koka upp och sen puttra i ca 1 ½ timme, tills köttet blir mört. Smaka av med salt och peppar. Då köttet kokat ca 1 h kan du skala och skiva upp potatisen och resterande lökarna. Bryn allt och sätt det i en annan kastrull, häll på öl (det som är kvar), vatten(ca 3 dl) och andra buljongtärningen. Låt koka tills potatisen är mjuk. Häll bort potatisvattnet och häll i potatisen i kastrullen med kött. Rör om och smaka av.
Servera med saltgurka och/eller rödbetor.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s