Lammstek med hasselbackspotatis

Ingredienser:
1 kg lammstek med ben
olja
1/2 kruka färsk rosmarin
1-2 vitlöksklyftor
citronsaft
salt, peppar
potatis
smör
ströbröd
Gör så här:
Förbered steken ett par timmar innan tillagning genom att sticka hål på flera ställen och sticka ner skivad vitlök och rosmarin i hålen. Gnid in steken i olja och citronsaft, salta och peppra. Låt den stå så ett par timmar och sätt sedan in den i ugnen, 175 grader, tills innertemperaturen är ca 65 grader, rulla in den i folie och låt stå ca 15 min. Gör hasselbackspotatisen genom att skära flera snitt i potatisarna, pensla på smör och ströbröa dem. Salta. In i ugnen ca 225 grader i ca 40 min. Strö ev. på ost i slutet.
Skär upp (tälj bitar) av lammsteken och servera med hasselbackspotatisen, sallad och en sås (vi hade vitlökssås).
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s