Krämig fisksoppa

Ingredienser:
400 g fisk, vi körde på torskfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
3 potatisar
5 dl vatten
1 dl vitt vin
1 burk kräftost (400 g)
2 fiskbuljongtärningar
lite creme fraiche
salt, peppar
hackad dill
Gör så här:
Hacka löken, skala och dela potatisen och skala och skiva morötterna i smala strimlor. Bryn dem i en kastrull. Häll på vin, vatten och buljongtärningarna. Låt koka ett par minuter. Häll i mjukosten och pressa i vitlöken, rör om. Blanda i lite creme fraiche, salta och peppra. Smaka av. Häll i den tärnade fisken och låt sjuda tills den är genomkokt. Strö i dillen och servera med vitlöksbröd.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s