Kalops

Ingredienser:
800 g högrev
2 gula lökar
2 morötter
½ purjolök
1 lagerblad
6 dl vatten
3-4 msk vetemjöl
kryddpepparkorn, vitpeppar, salt
Gör så här:
Skär köttet i kuber och bryn det. Skala och skiva lökarna, morötterna och purjolöken. Lägg i den gula löken tillsammans med köttet och häll i kryddorna (och lagerbladet) och vattnet. Låt koka upp och sen sjuda i ca 1 h. Lägg i morötterna och purjolöken och låt koka ytterligare ca 15 min (eller tills köttet känns mört). Red kalopsen med lite mjöl. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis och rödbetor.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s