Köttfärslimpa m. gräddsås

Ingredienser:
400 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
2-3 msk ströbröd
en skvätt grädde
salt, peppar, aromatkrydda
grillolja
smör
till såsen behövs mer grädde, kalvfond och ev. lite mjöl
Gör så här:
Blanda ihop färsen och forma till två limpor (eller en stor). Pensla dem med grillolja och lägg på en klick smör. Sätt in i ugnen, 175 grader, ca 45 min.
Ta stekskyn då limporna är klara och häll den i en kastrull, blanda i grädde och kalvfond. Red ev. med lite mjöl. Smaka av med salt/peppar/aromat.
Servera med kokt potatis.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s