Kinesisk kycklinggryta

Ingredienser:
2-3 kycklingfiléer
2-3 tsk sambal oelek
3 msk mjöl eller maizena
½ purjolök
2 paprikor
2 dl hönsbuljong
½ dl hoisinsås
lite vitvinsvinäger (helst japansk)
soja
lite socker
en vitlöksklyfta
cayennepeppar
salt
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar och blanda den med sambal oelek, mjöl och lite salt. Låt den gärna stå ett par timmar.
Gör såsen i en kastrull genom att blanda hönsbuljongen, hoisinsåsen, vinäger, pressad vitlök och soja. Låt koka upp och smaka av med lite socker, cayennepeppar och salt. Ev. behövs mer av någon av de andra ingredienserna, smaka dig fram. Fräs kycklingen, strimla löken och paprikan och lägg i dem i stekpannan också. Häll över såsen och låt koka ihop. Red den vid behov. Servera med nudlar eller ris (fullkornsris på bilden).
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s