”Gyllene kålpudding”

Receptet kommer från Aftonbladets Wellnesstidning.
Ingredienser:
500 g älgfärs
600 g riven vitkål
1 hackad gul lök
1 köttbuljongtärning
1 tsk salt
1 dl grädde
(1 dl okokt fullkornsris) – kan uteslutas
riven ost
Gör så här:
Koka kålen ca 15 min så den mjuknar. Bryn under tiden färsen och fräs löken. Blanda ihop dem och smula ner buljongtärningen. Salta och peppra efter smak. Häll i kålen och blanda. Tillsätt grädden (och ev. riset). Lägg blandningen i en ugnsform och sätt in den i ugnen, 200 grader ca 40 min. Strö över osten då det är ca 10 min kvar. Servera gärna med lingonsylt.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s