Russinkakor

Ingredienser:

200 gram smör
1,75 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 dl russin

Gör så här:

Rör smör och socker mjukt och smidigt i en skål. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och russin. Tillsätt mjölblandingen med smöret och sockret och blanda samman till en deg.

Forma små bollar, tryck till den lätt med handen, lägg dem glest på en plåt. De flyter ut ganska mycket så se till att de finns gott om plats runt varje kaka.

Grädda i ugenn på 175 grader i 10 min.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s