Godaste chokladkolan

Ingredienser:
3 dl vispgrädde
50 g smör
3 dl strösocker
1 ½ dl ljus sirap
½ dl kakao
1½ msk vaniljsocker
Gör så här:
Häll/lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull (inte för låg så det kokar över). Slå på plattan på max tills smöret smält, rör om under tiden. När det börjar koka kan du dra ner på 1:an (bara det fortsätter koka). Rör om lite då och då. Stoppa ner en digital termometer i smeten, den blir (enligt mitt tycke) perfekt då den är 124 grader, då är den lite hård men liksom smälter i munnen. För mig tar det nästan alltid 1-2 h för kolan att bli klar. Ta en liten ugnsform (20×30 cm ca) och lägg bakplåtspapper i den. Häll i kolan och låt den svalna. Klipp/skär i lagom stora bitar.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s