Tjälknöl

Ingredienser:
1-1½ kg fryst stek, helst älg men här användes fransyska
1 L vatten
1 dl salt
1 tsk torkad timjan
½ tsk svartpeppar
2 lagerblad
Gör så här:
Sätt ugnen på 75 grader (kvällen innan du tänkt äta steken). Sätt in den i en liten form, helt fryst ska den vara!
Sätt in en stektermometer efter ett par timmar, steken behöver 6-10 h i ugnen (beroende på storlek osv). Förbered lagen genom att koka upp samtliga ingredienser, låt den kallna över natten (då tjälknölen är i ugnen).
När innertemperaturen är 68 grader är den rosa (som på bilden), ta ut steken och lägg den i den kalla lagen, låt den vara där 4-5 h (låt den inte ligga för länge). Skiva upp den och servera med t.e.x potatisgratäng och rödvinssås 🙂
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s