Lax m. västerbottenost och vitvinssås

Ingredienser:
400 laxfilé
1 purjolök
100 g västerbottensost
2½ vitt vin (använde Grand Sud denna gång, finns som 2.5 dl-tetror för 21 kr på systemet!)
2 charlottenlökar
1 dl grädde
en fiskbuljongstärning
lite mjöl
Gör så här:
Lägg laxfilén i en smord ugnsform. Salta och peppra på båda sidor. Lägg på västerbottenosten och skivad purjolök. Hacka charlottenlöken och fräs den i en kastrull på spisen. Häll på vinet och fiskbuljongen och låt koka ca 5 min. Tillsätt grädden och lite mjöl så det blir bra konstistens. Häll såsen över laxen och sätt in i ugnen (200 grader) tills laxen är klar (ca 20 min).
Servera med pressad potatis eller potatismos (koka potatis, mosa, tillsätt smör och grädde så det blir bra konstistens. Krydda med salt/peppar)
MUMS!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s