Brytbröd

Ingredienser:
25 g jäst
½ dl olivolja
1 dl mjölk
1½ dl vatten
½ tsk salt
6-7 dl vetemjöl
2 dl västerbottenost
1 dl krossat linfrö
ägg, sesamfrön och lite havssalt till garnering
Gör så här:
Värm mjölken till 37 grader och blanda i jästen. Tillsätt vattnet, oljan, osten och saltet. Tillsätt linfröet och mjölet (börja med lite i taget) och arbeta den till en smidig deg (jag använde elvisp med degkrokar). Låt degen jäsa under bakduk ca 1 h.
Gör en rulle av degen på en lätt mjölad bänk, skär ut ca 13 bitar och gör bollar av dem. Sätt bollarna i en rund smord bakform (med avtagbara kanter) och låt jäsa ca 30 min.
Pensla bullarna med uppvispad ägg, strö på sesamfrön och lite havssalt.
Grädda ganska långt ner i ugnen, 200 grader, ca 15-20 min.
Perfekt buffébröd!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s