Krämig tortellini med proscuitto

Ingredienser:
2 paket färsk tortellini, valfri sort
ca 200 g proscuitto eller likn.
parmesanost
Samt bechamelsås:
3½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g smör
½ dl vetemjöl
lite muskotnöt
Peppar
Salt

Gör så här:
Koka upp pastavatten. Gör bechamelsåsen, värm mjölk+grädde i en kastrull. Smält smöret i en annan kastrull och tillsätt mjölet och vispa samtidigt (så mjölet löser sig). Häll på ca hälften av mjölkblandningen och rör om ordentligt. Tillsätt resten och rör ihop. Låt småkoka/sjuda ca 5 min. Krydda med salt, peppar och muskotnöt.
Häll i bechamelsåsen över den nykokta pastan och blanda ner parmesanost. Servera med proscuitto, stekt eller som den är.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s