Dubbelpanerad rödspätta med gräslökssås

Ingredienser:
500 g rödspättafilé (gärna färsk)
2 ägg
ca 1 dl mjöl
ca 1 dl ströbröd
salt, citronpeppar
smör att steka i
gräddfil, gräslök
Gör så här:
Förbered paneringen med att ta fram tre skålar, mjöl i den första, omrört ägg i den andra och ströbröd i den tredje. Panera filéerna genom att först doppa dem i mjöl, sen i ägget och till sist ströbrödet. Stek filéerna ett par minuter på varje sida och salta/peppra. Gör såsen genom att blanda gräddfil och hackad gräslök, smaksätt med lite kryddor (t.ex aromat, citronsaft, peppar).
Servera med kokt potatis, citronskivor och rivna morötter.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s