Kanelbullar

(Recept taget från arla)

20 st

75 g smör
7 dl mjöl
1/2 dl strösocker
2 krm salt
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk

Fyllnig: smör, socker, kanel

Garnerning: Ägg och pärlsocker

Gör så här: skiva smöret och lägg i en bunke, i med mjölen (kan behövas lite mer än 7 dl), socker, salt och smula ner jästen. Värm mjölken tills den blir 37 grader, fingervärme. Rör ner mjölken i bunken med mjölblandningen, blanda till en smidig deg. degen ska släppa från bunken. Jäs under en köksduk i 30 min

Sätt på ugnen på 225 -250 grader. kavla ut degen till en rektangel. ca 25 x 50 cm. smöra sedan degplattan och på med socker och kanel, ju mer ju godare. rulla sedan degen från sida till sida och skär i bitar, ca 2 cm breda. Lägg i bullformar och lägg öven en köksduk och jäs 30 min.

pensla bullarna med ägg, på med pärlsocker. in i ungen påå ca 6 – 8 min, Klart

Servera med ett glas mjölk 🙂 Mumma!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s