Blåbärs och citronpaj med kolaglasyr

Mördegsskal

2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk socker
125 g smör eller margarin

Fyllning

4 ägg
1 dl socker
2 msk potatismjöl
1/2 dl vispgrädde
1 dl saft från citron
finrivet skal från citron
3 dl färska blåbär

kolasås

3/4 dl vispgrädde
2 msk socker
s msk ljus sirap
1 msk smör eller margarin

– Sätt ungen på 200 grader

mördegsskal: hacka snabbt samman alla ingredienser till mördegen. tryck ut degen jämnt i botten och en bit uoo på kanten i en bakform. ställ i kylskåp i  va 30 min

– Förgrädda pajskalet  i nedre delen av ugnen i  ca 10 min

fyllning. Vispa samman ägg och socker lätt, sikta ner potatimjölet och rör om. Tillsätt grädde, citronsaft och skal. rör smeten slät. häll smeten i mördegsskalet och strö över blåbären.

– ställ in formen i nedre delel i ugnen och grädda i 12,15 minuter. Fyllningen bör inte vara helt fast, utan kalddig i mitten då pajen är färdig. den stelnar ytterligare efter gräddningen. ta ut pajen och låt pajen kallna.

kolassås. mät upp alla ingridiensr, utom matfettet, i en kall kastrull. värm upp under omrörning och låt koka i ca 5 minuter. eller tills den börja tjockna någor. ta kastrullen från värmen och rör ner matfettet.

– ringa över kolasåsen,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s