Banankaka med citronglasyr

Inte den läckraste bilden
(recept från alltommat.se)

3 ägg
3.5 dl strösocker
100 g smör
1,5 vatten
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 st bananer
0,5 st citron saft

glasyr
200 g philadelphia ost
25 g smör
1 dl florsocker
0,5 st citron, skal + saft

Gör så här

Ugnen på 175 grader.

Riv citronskal och pressa citronsaften

vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret, vatten och det torra ingridienserna. Mosa bananerna och blanda med halva citronsaften. rör ner i skålen med det andra ingridienserna. Häll i en ugnsform och in i ugnen i ca 40 minuter. Låt kakak svalna.

Blanda osten, smöret, florsockret, resten av citronsaften och skalet till en smet, bre över kakan och låt svalna i kylskåpet ca 10 min och skär sedan i rutor,

Mumma 🙂 gott och syrligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s