Lammfärsbiff m. rostade rotfrukter och tzatziki

Ingredienser (biffar):
500 g lammfärs
½ dl ströbröd
ca 1 dl mjölk
1 ägg
salt, peppar
1 vitlöksklyfta
75 g fetaost
Gör så här:
Blanda ströbrödet och mjölken, låt det svälla ett par minuter. Rör ner ägget och salt/peppar. Lägg i färsen, pressa i vitlöken och smula ner fetaosten, blanda väl. Gör till lagom stora biffar och stek ett par minuter på varje sida (tills de är genomstekta).
Servera med rostade rotfrukter (broccoli, potatis och morötter på bilden), skär i lagoma bitar, häll på olja och salt. In i ugnen, 225 grader, ca 20 min.
Tzatzikin gör man genom att skala en gurka och gröpa ur kärnorna. Riv gurkan och låt den rinna av i ett kaffefilter. Blanda gurkan med 2 vitlöksklyftor, 2 dl turkisk yoghurt, lite citronsaft, salt och peppar. Den blir godast om den får så och dra lite i kylskåp innan servering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s