Fiskgratäng m. mos

Ingredienser fiskgratäng (ej mos):
400 g fiskfile (eller block), t.ex. alaska pollock, hoki, torsk
flingsalt
lite smör
1½ msk vetemjöl
ca 1 dl mjölk/grädde
½ fiskbuljongtärning
2 msk hackad dill
riven ost
Gör så här:
Koka upp potatis eller blomkål (blomkålsmos på bilden) och gör mos genom att mosa och blanda ned smör, grädde(mjölk, salt peppar.
Slå på ugnen, 225 grader. Lägg fisken i en smörjd ungsform, salta med flingsalt. Täck formen med folie och sätt in i ugnen ca 20 min (fisken ska vara i stort sett genomkokt). Höj värmen på ugnen till 250 grader.  Smält lite smör i en kastrull och blanda ned mjölet, häll på vätskan från ugnsformen (som bildats av fisken) och tillsätt mjölken/ grädden och buljongtärningen. Låt koka upp till lagom konsistens, häll på mer vätska annars. Häll i dillen, rör om och låt småputtra ett par minuter. Häll på såsen på fisken, spritsa/lägg ut moset runt om. Strö över ost. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min (tills den får färg).
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s