Chili con carne på högrev

Dålig mobilbild!
Ingredienser:
1 kg högrev
3 hackade vitlöksklyftor
1-2 hackade gula lökar
1 tärnad paprika
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 msk chilipulver
2 st skivade spansk peppar
2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
2 köttbuljongtärningar
1 burk vita stora bönor
1 burk kidneybönor
salt, peppar
vatten
smör
Gör så här:
Skär kötter i små bitar och bryn det i smör. Koka i vatten ett tag, häll bort vattnet (skummigt). Skölj av köttet och lägg det i en gryta, salta, peppra och häll i de övriga kryddorna. Bryn lök, paprika och vitlök i en annan stekpanna och häll i grytan. Lägg ner spanska pepparn, buljongtärningarna, krossade tomaterna och lite vatten. Koka upp. Låt grytan stå och koka, minst 1½ h, helst ca 3 h, köttet ska ramla isär, då är det perfekt. Tillsätt mer vatten om det behövs under tiden och smaka av och krydda vid behov. Tillsätt bönorna på slutet så de blir varma.
Servera med färskt bröd och en klick creme fraiche.

Lämna en kommentar