Köttsoppa med klimp

Ingredienser:
Älgkött (på ben)
Morötter
Potatis
Palsternacka
Köttbuljong
Purjolök
Kryddpeppar, lagerblad
Gör så här:
Koka upp vatten och kött, låt koka ca 15-20 min så rester lossnar (blod och sånt).
Koka upp nytt vatten och lägg i köttet, kryddpeppar (6-7 st), skivad purjolök, buljongtärning (2-3 st) och lagerblad (2-3 st). Låt koka tills köttet lossnar från benet (c 1 h). Ta upp köttet och skär bort lagoma bitar från benet. Lägg i skivade morötter, potatis, palsternackaoch annat man vill ha i. Koka tills de blir mjuka. Salta efter smak.
Klimp:
1 ägg
1 dl mjölk
lite salt (eller ja, ganska mycket)
mjöl (börja med 2 dl, ta mer eftersom)
Blanda ihop allt så det blir lagom kladdigt (lite kladdigare än en bulldeg typ).
Ta lite smet/deg med en sked och lägg i kokande vatten. När den flyter upp är den klar.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s