Jordnötskaka

Jordnötsbotten :
350 gram jordnötssmör
1 dl sirap
7-9 dl cornflakes ( Beroende på hur krispig du vill ha botten )

Tryffel:
460 gram mjölkchoklad ( 2 stora chokadkakor )
2 dl vispgrädde
Garnering
Grovhackade Pistagenötter

Gör så här :

Använd en rund form , med avtagbara kanter. Värm upp jordnötssmör och sirap i en kastrull ( Ska inte koka – utan bara bli mjukt )
Krossa ner cornflaksen ( jag hade Kellogs K )
rör om tills du får en krispig smet.
Arbeta ut smeten i formen, och ställ kallt medan du gör tryfflen.
Smält chokladen över vattenbad.
Under tiden värmer du upp grädden – tills den börjat koka.
Vispa sedan i den heta vätskan lite i taget i den smälta chokladen.
Vispa tills du fått en fin jämn smet.
Fyll på detta över jordnötsbotten – och ställ kallt gärna över natten.

Innan servering , grovhacka pistagenötter och strö över jordnötspajen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s