Godaste chokladminttårtan.

Chokladkaka:

1 dl kakao
2 dl grädde
2 dl socker
150 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk vanillinsocker
1 1/2 tsk bakulver
14 st fazermint

smörj och bröa formen. Blanda kakao, vätska och hälften av sockret i en kastrull. Koka upp blandningen och låt den kallna. rör det rumsvarma fettet och resten av sockret poröst. tillsätt ett ägg i sänder under om rörning. Rör ner chokladmjölken i smeten. Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver och tillsätt sedan mjölblandningen. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen.

Chokladgrädde ( mellan tårtan)

2 dl grädde
2 msk kakao
2 msk socker

allt vispas ihop óch läggs sedan mellan tårtan på första lagret

det andra lagret brukar jag ha marsansås 🙂

Glasyr på tårtan

3/4 grädde
1 msk smör eller margarin
1 1/2 msk flrosocker
1 msk fytande glukos
100 gram mintchoklad ( fazer)

koka uoo grädde, matfett, florsocker och gluko i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt blockchokladen ( mintchokladen) bruten i mindre bitar.
rör glasyren slät.
bred på kakan i ett jämt lager

Dekorera!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s