Bouef bourguignon

Receptet kommer från Arla.se (jag har dock ändrat liiite)
Ingredienser:
ca 1 kg högrev
smör att steka i
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
2 dl rödvin
2 1/2 dl köttbuljong
140 g tärnad bacon
8 steklökar
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner
Gör så här:
Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det i en gryta.
Krydda med salt och peppar. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong.
Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 tim (ju längre desto bättre, typ)  Skala lökarna, skala och
hacka vitlöken, dela svampen. Stek bacon, lök, vitlök och svamp i smör i stekpannan.
Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min.
Servera till: Kokt potatis, ev. gelé och rödbetor.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s