Rökig hamburgare m. coleslaw

Det här är LCHF-varianten, jag åt med vanligt hamburgebröd och pommes!

Ingredienser (burgaren):
400 g nötfärs
140 g bacon (tärnad)
2 vitlöksklyftor
1 tsk liquid smoke
1 dl grädde
1 msk grillkrydda
1 ägg
salt/peppar
Gör så här:
Stek baconen lätt, blanda den och alla andra ingredienser i en bunke.
Forma till burgare och stek dem.
Gott till; Cheddarost, knaperstekt bacon, sallad, tomat, rödlök..
Ingredienser (cole-slaw):
ca 1/3-1/2 vitkålshuvud
3-4 morötter
1/2 rödlök
dijonsenap
2 msk majonäs
5 dl creme fraiche
salt/peppar
Gör så här:
Riv vitkålen (lättast med en osthyvel) och även morötterna grovt.
Hacka löken. Blanda ihop det med creme fraichen, lite majonäs och lite senap.
Ta lite av allt först och smaka av ofta så en perfekt balans hittas 😉
Vissa vill ha mycket majonäs, andra mycket senap t.ex. Salta/peppra om det behövs.
Låt den helst stå ett tag i kylen så blir den ännu godare!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s