Entrecote m. morot/zucchinirösti

Ingredienser:

Köttet är ”extra mörad entrecote i skivor” (vad det nu innebär..)
Lägg det i en marinad med olja, soya, lite fond och vitlök.
Röstin:
1 riven zucchini
några rivna morötter
smör att steka i
Rödvinssås:
2 shalottenlökar
lite smör
3-4 dl vin
2 dl vatten
lite soja
2 msk kalvfond
1 skvätt balsamvinäger
mjöl eller maizena till redning
salt/peppar
Gör så här:
Röstin:
Riv zucchinin och salta den, låt den rinna av lite på hushållspapper/kökshandduk/i sil.
Riv morötterna. Blanda ihop dessa och salta/peppra. Stek blandningen i en liten stekpanna
med smör (INTE snåla) på ganska hög värme, den ska bli frasig. Vänd när det går.
Såsen:
Hacka lökarna och fräs dem i smör, häll på vin, vatten, fond, vinäger och lite soja. Låt allt koka upp. Smaka av med salt/peppar och häll på mer av någon ingrediens om det behövs (mer vin är sällan fel). Om du vill sila såsen så gör det innan redningen.
Stek till sist köttet snabbt, nån minut per sida bara.
Mumma!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s